ROZHOVOR: Samuel Pirát Krištofič: „Barmský box sledujem už dlhšie“

ROZHOVOR: Samuel Pirát Krištofič: „Barmský box sledujem už dlhšie“

ROZHOVOR: Samuel Pirát Krištofič: „Barmský box sledujem už dlhšie“

2019-12-11T10:49:46+00:00

BRATISLAVA – Už o 10 dní sa „kráľ Bratislavy“ v zmiešaných bojových umeniach (MMA) Samuel „Pirát“ Krištofič predstaví v hlavnom zápase galavečera organizácie XFN pod názvom Double Red Fight Night. Zaujímavosťou však je, že Pirát si pre minimálne túto udalosť odskočí od MMA ku inému kontaktnému športu.

Barmský box, alebo ak chcete Lethwei. Šport, ktorý sa od už veľmi tvrdého MMA na prvý pohľad líši ešte väčšou tvrdosťou. Súperi nastupujú bez rukavíc a takmer bez pravidiel. Povolené sú tiež údery hlavou a zápasník duel vyhrá, len ak sa mu protivníka podarí ukončiť. Vo výnimočnom prípade môže súboj predčasne ukončiť aj lekár. Aj v prípade utŕženia KO má bojovník 2 minúty na „spamätanie sa“ a môže pokračovať v dueli. „Barmský box sledujem už dlhšie. Dlhodobo ma trápi zranenie chrbta a nemôžem komplexne trénovať a tým pádom sa venovať MMA. Táto príležitosť mi padne vhod aj vzhľadom na vyplnenie nútenej pauzy,“ uviedol Krištofič v rozhovore pre náš portál.

Pirátov súper bude kontroverzný promotér
Ďalšou zaujímavosťou je Pirátov súper. Nie je ním nik iný, ako kontroverzný promotér organizácie Petr Kareš. V súvislosti s jeho osobou je spájaný „pád“ niekdajšej silnej organizácie XFN a taktiež nevyplatenie viacerých finančných záväzkov voči zápasníkom, čo vyústilo až v ich hromadné opúšťanie „potápajúcej sa lode“. Organizácii však zdá sa svitá na lepšie časy. Do hry vstúpila kúpou 100-percentného podielu odevná spoločnosť Double Red, ktorá zároveň sponzoruje mnoho zápasníkov vrátane samotného Piráta. Konateľ spoločnosti Marcel Kolenička zároveň deklaruje riešenie nepriaznivej finančnej situácie a podľa vlastných slov sú všetky pozdĺžnosti XFN v štádiu riešenia, respektíve niektoré záväzky už vyplatené. Informácie ohľadom novej investičnej akvizícii Double Redu prinesieme v najbližších dňoch.

Podpísal spoluprácu z XFN
Aj tento dôvod bol jeden z hlavných, ktorý Piráta presvedčil podpísať s XFN dohodu zatiaľ aspoň na tento zápas. Tým druhým je už spomínaný nepriaznivý zdravotný stav. Problém s platničkami však trápi rodáka z Bernolákova už dlhšiu dobu. Podľa vlastných slov problémy začal pociťovať už v zápase proti Ondrejovi „Andrésovi“ Raškovi na galavečere Oktagon 6 v máji roku 2018. Napriek tomu v aktívnom tréningovom a zápasovom tempe vydržal takmer rok a pol. Po ťažkej prehre s Poliatkom Grzegorzom Siwym nasledoval prestup o váhu nižšie do weltru (do 77 kg), kde si ihneď vypýtal titulovú šancu. Obhajca opasku Čech David Kozma bol však v 5. kolovom súboji nad jeho sily. Nasledoval však júnový expresný návrat na víťaznú vlnu! Brazílčana Andersona Diniza na turnaji Oktagon 12 ukončil presnou ľavačkou už po 30. sekundách. „Som strašne šťastný. Boli to ťažké časy. Cítil som tlak a po tých prehrách to nebolo ľahké,“ uviedol Krištofič v rozhovore ihneď po vtedajšej výhre. Už o 3 mesiace sa z výhry tešil znovu. Po perfektnom výkone vyhral súboj o „kráľa“ Bratislavy nad krajanom Róbertom Pukačom, ktorého na štadióne Ondreja Nepelu jednomyseľne vybodoval. A to všetko s pretrvávajúcimi zdravotnými problémami.

„Dúfam, že nebudem musieť ísť na operáciu. Pravidelne rehabilitujem s mojim kondičným trénerom a chodím aj na ďalšie vyšetrenia. Dávame to dokopy. Uvidíme, v akom stave budem začiatkom budúceho roka, kedy absolvujem ďalšiu magnetickú rezonanciu,“ dodal v rozhovore. Ďalšie zaujímavosti, vrátane prezradenia, s akou svetovou organizáciou bol Pirát pred nútenou pauzou v kontakte sa dozviete v reportáži.

zdroj: http://www.netky.sk/clanok/rozhovor-samuel-pirat-kristofic-barmsky-box-sledujem-uz-dlhsie
foto: www.netky.sk