Denis “Handlová” Farkaš: Teraz už trénujem zem naplno

Denis “Handlová” Farkaš: Teraz už trénujem zem naplno

Denis “Handlová” Farkaš: Teraz už trénujem zem naplno

2019-11-28T10:00:16+00:00

Doslova přes noc jsi se stal hvězdou MMA? Co jsi prožíval, když byl soupeř ve vítězné pozici a rozhodčí tě upozorňoval, že zápas brzy ukončí?

No je to zvláštne poraziť Muradovovho hlavného sparinga a ešte ho vypnúť. Neviem, nemyslel som na rany, nijak som ich ani moc necítil, iba som rozmýšľal ako sa z toho dostať, čo mi radil tréner, tak som začal šplhať po klietke nohami.

I když to možná příliš fanoušků neví, ty jsi velmi uspěšný stand-up zápasník. Jaké je tvoje skóre a největší úspěchy v ringu?

50 výhier a 10 prehier. Môj úspech je výhra v Poľsku na veľkej organizácii DSF, potom Moldavsku na KOK. Porazil som Vladimíra Rihu a stretol som sa aj s Vladimírom Konským ringu. Vyhral som ešte ako junior WAKO European Cup.

Původní soupeř se ti zranil. Na poslední chvíli jsi vzal polského soupeře a mnoho lidí říkalo, že vyhrát v tom zápase ani nemůžeš. Nebyl to velký risk nebo je to tvůj styl – soupeře si nevybírat

Áno, áno súperov si nechcem vyberať. Prečo aj hej, keď sa chcem niekam dostať, musím porážať súperov všetkých, nie len slabších! Mrzí má že som úspechal to s Fialom ale keby s ním idem znovu vyhrám.

Kromě Matouše Kohout tě tedy zajímá i odveta s Fialou?

Áno je jasne, že keby mám odvetu s fialou tak znovu by to chcel držať na zemi, ale keď som s nim mal zápas, tak som mal dokopy 3 tréningy MMA. Teraz už trénujem zem naplno.

Kdo tě do MMA připravuje v současnosti?

Rudolf Kríz z Gladork Znojmo.

A stále spolupracuješ i s Karlem Kaiserem?

Áno samozrejme Karel je môj main tréner a Muay Thai Brno je môj klub stále ale na MMA chodíme do Znojma.

Jaký je rozdíl mezi MMA a stand-up? Proč si myslíš, že i velmi úspěšní postojáři mají na začátku často problémy přejít do nové disciplíny?

MMA určite psychika malých rukavíc, dištanc od súpera je iný takedowny sú rýchlejšie a tiež je podľa pre zemiara ľahšie mat zápas zo stand-up fighterom ako keby mal tiež zemiara. Je to úplne iné ako len stand-up fight.

Jaké jsou tvé cíle v MMA?

Poraziť najlepších v Česku a Slovensku svojej váhe a potom ísť do sveta. A potom sa uvidí kde zakotvím.

A kdo je podle tebe TOP 5 v tvojí váze v Československu?

Ešte neviem akú váhu chcem vlastne chodiť, či 70 alebo 77, ale určite Kozma a Pirát sú najlepší myslím.

Jaký soupeř tě čeká v tvém dalším zápase na Double Red Fight Night? Co o něm víš?

Zabudol som meno. No ešte som nemal čas si ho pozrieť.

Je vidět, že si soupeře skutečně nevybíráš. Jaký je tvůj pohled na dnešní MMA, kde často rozhoduje popularita nad sportovní kvalitou?

Vnímam MMA ako veľkú šport show a to ma baví, popularita je v kvalite keď bude niekto vkuse vyhrávať a budú zápasy atraktívne bude aj populárny môže sa stať že bude umelo vytvorená hviezda ale potom rýchlo aj spadne keď príde silný super.

Jak ty jako multifunkční bojovník vnímáš zápas Pirát vs. Kareš v Lethwei?

Myslíš že Kareš výhra ako Pirát to bude hrať na diaľku, ale Kareš bude mat tvrdý úder z K1 myslím, že výhra.

Zajímala by tě disciplína Lethwei do budoucnosti nebo se zaměříš nyní na MMA?

MMA by som chcel ostať už na porad.

Foto: Doublered.cz

VÍCE O TURNAJI, ROZHOVORY A VSTUPENKY ZDE!